Tesla X Range OstanAutod

Heidame pilgu uuendatud Tesla X Long Range mudelile

Sellest on möödas peaaegu kaks nädalat, kui Tesla tarnis 16. oktoobril paar esimest Model X autot, kuid siiani pole selle auto kohta eriti palju ülevaateid.

Järgnevalt annamegi ülevaate 2021. aasta Tesla X Long Range kuuekohalisest mudelist, mille kohta on varasemalt teinud arvustuse OCDetailing.

Nagu näeme, siis välimiselt eristavad seda autot eelmisest mudelist vaid pisidetailid ja must viimistlus kere alumises osas.

Enamik muudatusi on sees: autol on Y-kujuline rool, uus armatuurlaua ekraan, uus info- ja meelelahutusekraan, uus keskkonsool, tagumine ekraan, uued materjalid ning üldiselt on selle mudeli puhul kasutatud esmaklassilisi materjale. OCDetailing märgib, et see on samm õiges suunas, kuna materjalid/kvaliteet on seni autotehnoloogias olnud maha jäänud aspekt. 

Uus Tesla Model X on nagu ka uus Tesla Model S varustatud täielikult ümber kujundatud moodulite ja akupakettidega, täiendavate moderniseeritud mootoritega (Plaid mudelil on kolm elektrimootorit), kiirema laadimisega (saab laengu ja hoiab laadimist kauem, kui laadida 250 kW kiirlaadimisjaamades (Superchargers)), aga ka muude funktsioonidega, nagu 12 V liitium-ioonaku ja soojuspump.

Kahjuks muutub Model X, nagu ka teised Tesla mudelid, kallimaks ja raskemini kättesaadavamaks, kuna uute tellimuste hinnangulised tarneajad on nihkunud 2022. aasta juulisse (Plaid mudel) ja septembrisse (Long Range Model).

2021 Tesla Model X Long Range (AWD) 20″ $104,990 +$1,200 n/n $ 106,190

2021 Tesla Model X Plaid 20″ $119,990 +$1,200 n/n $121,190