vehicle-maintenance

Vaat miks peaksite oma auto tehnilise hoolduse tellima

1. See hoiab mootori töökorras

Autod vajavad tehnilist hooldust. Need on projekteeritud nii, et nõuavad tehnilist teenindamist, et hoida neid heas töökorras. Kui õli ja filtreid regulaarselt ei vahetata, võib pori ja tolm sattuda mootori õlitussüsteemi, mis omakorda võib põhjustada tõsiseid probleeme. Samuti pikendab nende regulaarne vahetus mootori tööiga ja lõppkokkuvõttes ka auto üldist eluiga.

Üldtunnustatud reegel on, et õli peab olema kuldpruuni värvi. Kui te kontrollimisel avastate, et see on must ja paks, soovitame selle välja vahetada. Diiselmootoriga sõidukite puhul on see tahma tõttu väiksem probleemja seetõttu pole põhjust muretseda.

2. Sõiduohutus

Selles, kui keegi käised üles käärib ja ise õli ja filtreid asub vahetama, ei ole midagi ettevaatusele manitsevat, kuid paraku ei hakka ta enamasti kontrollima auto teisi osi veendumaks, et need on heas seisukorras.

Autot või väikebussi hooldama asudes viime me alati läbi selle seisukorra täieliku kontrolli, mis võimaldab avastada kõikvõimalikud potentsiaalsed probleemid ja ohukohad. See hõlmab selliste põhikomponentide kontrollimist nagu pidurid, vedrustus ja väljalaskesüsteem, et veenduda, et need on heas töökorras.

3. Rehvid!

Auto seisukorra kontrollimise käigus vaatame üle ka rehvid ja veendume, et need on heas seisukorras ja mustri sügavus mõistlik. Seaduse järgi on rehvimustri piirsügavus 1,6 mm, kuid meie soovitame hakata rehvide vahetusele mõtlema umbes 3 mm juures, et säilitada teel adekvaatsed näitajad ka külma ja niiske ilmaga.

Soovitus: pärast auto pesemist kandke rehvidele kvaliteetne rehviläige, mis aitab ennetada pragude tekkimist rehvide külgedele

4. Auto säilitab oma väärtuse

Auto on enamasti teie kõige kallim ost, jäädes ilmselt alla ainult maja ostule. Seepärast on tähtis oma investeeringut võimalikult hästi kaitsta, hoides auto heas seisukorras. Ka õlitussüsteem peab olema ideaalses konditsioonis ja selle saavutamine on võimalik auto regulaarse hooldusega.

On ilmne fakt, et teie auto maksab müügi korral rohkem, kui sellel on olemas täielik hooldusajalugu sellisesfrantsiisiga edasimüügikeskuses nagu meie. Kui auto avarii tagajärjel maha kantakse, võib kindlustusettevõte lisaks sellele välja maksta ka oodatust väiksema summa, öeldes, et nõuetekohase hooldusajaloota maksab auto vähem.

5. Kokkuhoid valest kohast – ärge seda tehke

Auto süstemaatiline ja regulaarne hooldamine õigete komponentidega ja vastavalt tootja soovitustele võib teile pikas perspektiivis raha säästa.

Heas korras mootor kulutab vähem kütust kui mootor, mida pole perioodiliselt hooldatud, mis tähendab viimase omanikule rohkem tanklakülastusi. Korraliku mustriga kvaliteetsed rehvid toimivad märjal teel paremini kui kulunud odavad rehvidja ka nende pidurdusteekond on pikem, mis teeb juhtimise vähem ohutuks kui tahaksime. Ja pidurid – need on ainsad, mis suudavad sõiduki liikumist aeglustada. Milleks siis nende vajaliku hooldusete jätmisega riskida?

Kas on juba aeg auto hooldusesse viia?

Regulaarselt hooldatud auto maksab rohkem, tagab maksimaalse tõhususe ja on üldiselt turvalisem. Seetõttu küsime – kas te saate seda endale lubada, et oma autot iga-aastaselt ei hoolda?